Cum sa planifici o nunta pe plaja

Nunti

13 aprilie 2022

Închideți ochii și imaginați-vă o nunta pe plaja. Dacă vă imaginați cer însorit, o briză caldă, mirosul apei sărate și nisip între degetele de la picioare, ați ajuns în locul potrivit. Fie că se întâmplă aproape de casă, pe un lac privat sau lângă un ocean limpede, într-o destinație tropicală , la mii de mile distanță, o nuntă pe plajă vă va oferi atât dvs. cât și oaspeților un super vibe și amintiri speciale.

Apa vă v-a oferi cel mai frumos fundal! Dacă nu aveți un buget foarte prea mare pentru decorațiuni, trebuie doar să lăsați marea pe fundalul din spate și gata.

Sunteți gata să vă transformați visele de nunta pe plajă în realitate? În acest articol vă vom împărtăși câteva sfaturi și trucuri pentru planificarea unei nunți plajă așa cum ați visat.

  • Cu cât timp înainte ar trebui să trimiteți invitațiile?

Dacă vă gândiți să organizați nunta pe o plajă intr-o destinație mai îndepărtată, ar fi de preferat să să trimiteți invitațiile cu aproximativ 1 an înainte de marele eveniment, pentru ca oaspeții să aibă timp să își programeze concediul iar dvs. să puteți face rost de cele mai bune oferte de călătorie.

  • Trebuie să rezervați călătoria și cazarea pentru oaspeții dvs.?

Cuplul căsătorit nu este responsabil financiar pentru biletul de avion, cazarea sau mesele oaspeților în timp ce călătoresc pentru nuntă, dar ar fi frumos din partea dvs. să ajutați invitații să își facă aranjamentele. Alegerea unui hotel este adesea cel mai simplu și mai rentabil mod de a vă asigura că oaspeții dvs. au camere confortabile, care să permită accesul ușor la ceremonia de nuntă și la locul de recepție.

  • Care ar trebui să fie codul vestimentar?

Nunțile pe plajă transmit adesea o atmosferă mai lejeră și lipsită de griji, dar asta nu înseamnă că așa trebuie să fie și petrecerea dvs. . Indiferent de codul vestimentar pe care îl veți stabili, acesta trebuie să fie precizat clar în detaliile de pe invitație (totuși, țineți cont de confortul oaspeților – dacă cea mai mare parte a sărbătorii are loc în aer liber, să le cereți oaspeților bărbați să poarte smoking-uri formale ar putea fi puțin cam mult.) 

Dacă ceremonia – sau orice altă parte a nunții, de altfel – are loc direct pe nisip, asigurați-vă că invitații dumneavoastră știu acest lucru de la început. (dacă oaspeții vin într-o stațiune mare, s-ar putea să nu presupună că nunta va fi pe plajă). Sugerați invitaților să își aducă ochelari de soare, protecție solară și pantofi cu tocuri care să nu se cufunde în nisip.

  • Este în regulă ca întreaga nunta pe plaja să fie în aer liber?

Înțelegem: odată ce ai ajuns în paradis, este greu să nu vreți să petreceți fiecare moment în aer liber. Acestea fiind spuse, veți dori în continuare să acordați prioritate confortului oaspeților atunci când alegeți spațiul pentru nunta dvs.  Dacă ceremonia va avea loc în aer liber, în lumina directă a soarelui, vă sugerăm mutarea oaspeților într-o terasă umbrită sau într-un spațiu cu acces interior/exterior pentru ora de cocktail. Pe măsură ce soarele apune, temperatura v-a deveni una plăcută, ceea ce înseamnă că puteți trimite oaspeții înapoi la cină și la dans, fără să vă faceți griji că cineva v-a avea probleme cu căldura.

  • Alegerea locației

Destinații de plajă există în toată lumea și fiecare este superbă în felul său. Atunci când alegeți locația nunții dvs., vă recomandăm să vă întoarceți la locul unei vacanțe memorabile, să alegeți un loc în care locuiesc rudele sau care are o semnificație specială pentru familia dvs. sau poate chiar un loc cu oferte bune pentru zboruri directe de unde călătoresc majoritatea invitaților.

Sfat: În timp căutați locația perfectă, asigurați-vă că întrebați dacă au un loc privat pe nisip pentru ceremonia dvs. Nu ar fi plăcut să aveți în jur o grămadă de străini care aplaudă în timp ce faci schimb de jurăminte. Poate părea distractiv în teorie, dar  în practică v-a fi puțin incomod.

  • Aflați cât mai multe informații despre vreme și climă

Când este sezonul uraganelor? Există un sezon umed și uscat? Când este prea cald pentru a fi confortabil afară mai mult de 15 minute? Acestea sunt toate întrebările de adresat care vă vor ajuta să determinați cel mai bun moment al anului pentru nunta dvs. pe plajă.

Asigurați-vă că obțineți detalii despre sezonul ploios, deoarece s-ar putea să nu prezinte atât de mult o problemă pe cât ați crede. În Caraibe, cel mai probabil va ploua în fiecare zi timp de cel puțin câteva minute. Dar dacă planificați să montați un cort, și sunteți flexibil cu calendarul unei ceremonii în aer liber, ploile rapide nu vor împiedica o sărbătoare memorabilă.

  • Sfaturi pentru decorarea nunții pe plajă

Gândiți-vă la nunta pe plajă ca la o tablă goală. Vă puteți da frâu liber imaginației și puteți avea o nuntă în orice stil vă doriți.

Scaunele din acril sau din lemn pot fi șterse rapid în caz de ploaie și sunt mult mai ușor de instalat. Un loc în care lăsați pantofii (numit uneori și valet de pantofi ) este atât un element de decor distractiv, cât și o facilitate plăcută de oferit oaspeților care nu doresc să aibă nisip în pantofi.

De asemenea: difuzoare sunt foarte importante! Dacă amplificarea sunetului este permisă, iar grupul dvs. este mai mare de 50, acesta este un lucru pe care cu siguranță ar trebui să îl considerați important, pentru că sunetul nu se va proiecta într-un spațiu deschis așa cum ar fi într-o sală de bal. Asigurați-vă că consultați un profesionist, deoarece un sistem de sunet slab ar putea capta prea mult vânt și zgomot ambiental.

Dacă va fi vânt, uitați de vaze cu muguri, piese centrale mici și sfeșnice subțiri. Trebuie să alegeți piese care au o greutate bună, astfel încât vântul să nu le sufle departe.

  • Oferiți un fler local meniului

Mâncarea și băutura de nuntă ar trebui să reprezinte în mare măsură lucruri care vă plac, dar este, de asemenea, o idee bună să cercetați ce este autentic pentru destinația dvs. și să adăugați mici note meniului dvs. (un pește local la cina, băuturi cu nucă de cocos la ora de cocktail, aperitive cu pătlagină, etc.). Faceți experiență mai autentică de care să se bucure toată lumea. Oaspeții dvs. nu au călătorit pentru a mânca friptură cu piure de cartofi și sparanghel.

Folosim cookie-uri. Prin continuarea folosirii site-ului, iti exprimi acordul de folosire al acestora. Vezi detalii Accept