Semnificatia si traditia rochiei albe de mireasa

Nunti

27 mai 2022

Cele mai multe fete tinere visează cum vor păși spre altar în ziua nunții lor, într-o superbă rochie albă de mireasă. La urma urmei, albul este tradițional și multe mirese din țara noastră iubesc o nuntă tradițională cu toate obiceiurile din zona lor. Cu toate acestea, toate fetele ar trebui să știe că miresele nu au purtat dintotdeauna rochii albe în ziua nunții.

În perioada anilor 1700 și 1800, albul a fost asociat cu doliul, potrivit The Washington Post, și nicio mireasă nu a vrut să-și amintească de durere în ziua nunții sale. În timp ce unele mirese îndrăznețe, cum ar fi regina Mary din Scoția în 1558, a făcut declarații de modă îndrăznețe purtând alb și cu siguranță nu a fost culoarea preferată de majoritatea mireselor la acea vreme. Miresele bogate (mai ales din aristocrație) ar fi avut rochii încărcate cu bijuterii și brodate în aur și argint pentru a face senzație în ziua nunții lor. CNN spune o poveste datând din 1468: când Margareta de York a încercat să intre în biserică în rochia ei de mireasă, a fost atât de încărcată cu bijuterii de familie încât a trebuit să fie dusă în sanctuar. Rochiile erau adevarate reprezentări ale bogăției, viu colorate și decorate la extrem.

Toate acestea s-au schimbat odată cu regina Victoria. Da, același regeina care a făcut pomii de Crăciun populari a stabilit, de asemenea, un nou standard în moda miresei. Când Victoria s-a căsătorit cu Prințul Albert de Saxa-Coburg în 1840, ea avea doar 20 de ani. Se pare că ea a vrut ca oamenii ei să știe că a luat în serios meseria de regină și că va fi prudentă și sensibilă. Ea a decis că cel mai bun mod de a transmite acest mesaj a fost printr-o rochie de mireasă sensibilă și prudentă.

Toți ochii au fost asupra ei când a ieșit din trăsura de la Palatul St. James și a uimit lumea purtând o rochie albă simplă. Era făcută din mătase albă și satin cu accente de dantelă, iar capul ei era acoperit cu o coroană de flori de portocal în loc de coroană sau diademă. Potrivit CNN, ea a avut motive întemeiate pentru alegerile sale. Ea a purtat doar materiale fabricate în Marea Britanie (Kate Middleton a urmat această tradiție) și a vrut să acorde atenție industriei dantelelor care a fost în declin. Credea că albul va evidenția cel mai bine dantelăria delicată. Celălalt motiv a fost mai puțin pragmatic și mai romantic: Ea a vrut să se căsătorească cu Prințul Albert nu ca regină, ci ca o femeie care a iubit bărbatul cu care urma să se căsătorească, iar rochia a făcut acest lucru reflectând puritatea, inocența și bunul simț.

Rochia a fost fermecătoare și conservatoare și a devenit rapid standardul pentru mirese elegante de peste tot. După cum relatează The Washington Post, “că albul este cea mai potrivită nuanță” pe care miresele să o poarte, menționând că este o “emblemă a purității și inocenței fetei și a inimii nealterate pe care o cedează acum celui ales”. Datorită reginei Victoria, albul a devenit alegerea pentru mirese în ziua nunții lor.

Folosim cookie-uri. Prin continuarea folosirii site-ului, iti exprimi acordul de folosire al acestora. Vezi detalii Accept